Portfolio: les meues composicions

Josep Cano JMA_6825

NO PARLA PERÒ ES FIXA

Les persones, el nostre origen i la cultura que creem formen una simbiosi que l’actual procés de globalització encara no ha pogut esborrar. Una bona mostra és l’obra de Josep-Doménec Cano i Gracià: músic, mestre de músics i ver amic dels seus amics, que ha sigut capaç de bastir una obra on cultura, orígens i humanitat es barregen en un savi mestall digne dels mítics alquimistes medievals.

Fer el repàs de les composicions de Pep Cano és fer un viatge pels hòmens i les dones, els fets i les històries que estructuren les circumstàncies, el temps i les amistats que ens han tocat viure. Una lliçó de temàtica variada que ens parla des del fundador de Benidorm Bernat de Sarrià, passant per referents quasi oblidats però importantíssims per a la història del nostre poble com és Asilah fins a les gents anònimes però sempre cordials que feren que nosaltres, la nostra comarca i les nostres vides tingueren uns referents inoblidables com són Pepe Teuler, Ambròs Company, Carlos Milán i tants altres que podríem anomenar.

I no sols dels qui se n’han anat en queda el record en forma d’harmonies, també dels qui ací i ara continuen posant cada dia un granet d’arena perquè la nostra societat siga millor: Suana, Andrés, Joan, Raquel, Jesús, Juan, el Dèneu... Un esforç que poques voltes queda recompensat però que la tasca constant del mestre Cano fa surar en cada nota. Un record i un homenatge que no s’esborra perquè cada vegada que un músic toca eixes notes tornen a prendre vida les persones i els fets.

I, per suposat, no voldríem deixar passar l’ocasió per a agrair a Josep-Doménec Cano i Gracià per tots els valors i actituds positius que ens ha sabut transmetre. No sols en forma de música -que ja ho podreu comprovar amb esta gravació- sinó a través d’una manera d’entendre el món i d’entendre l’amistat –els qui teniu la fortuna de gaudir de la seua bonhomia ja ho sabeu!

Xe, Pep; amic Pep! Moltes gràcies pel bagatge de coses bones que has aportat a la nostra música i a la nostra vida. Sabem que mai no t’ho podrem pagar amb diners, però que sàpigues que cadascun dels músics ha posat el millor del seu art perquè estes filles de la teua ànima sonen amb la dignitat que es mereix una persona de la teua categoria humana.

Amb tota l’estima,

SOCIETAT MUSICAL L’ILLA DE BENIDORM

Del CD "Vent de l'Illa"

Ací tens un llistat de les meues obres. Punxant als enllaços les podràs escoltar.
Si estàs interessat en les particelles pots demanar-les en la pàgina de contacte.